Projecten


Vlaams Instituut Gezond Leven - Rookstopbegeleiding

Met het uitbetalingssysteem voor tabakologen wil men rokers aanzetten om te stoppen met roken onder begeleiding van een tabakoloog. De tabakoloog ontvangt zijn tussenkomst van de Vlaamse overheid door zijn prestaties over te maken via een web-based facturatiesysteem. Dit facturatiesysteem bevat zeer veel nuttige informatie. Het uitwerken en opvolgen van het uitbetalingssysteem gebeurt door het consortium TABAK (Vlaams Instituut Gezond Leven, VRGT, Stichting tegen Kanker, Kom op tegen kanker).

In opdracht van het Vlaams Instituut Gezond Leven ontwikkelde ClearData via R Markdown een helder automatisch rapport dat de data uit het facturatiesysteem samenvat en visualiseert zodat men zeer snel conclusies kan trekken.

"Samenwerken met ClearData was voor ons een duidelijke meerwaarde. Een terugkerende uitgebreide taak werd serieus vereenvoudigd in tijd en procedure. ClearData heeft de tijd genomen om het project en de data grondig te leren kennen. Dankzij hun persoonlijke manier van werken werd data-opschoning, statistische data-analyse en automatische rapportering vlot verwerkt. Toegankelijk, intelligent, stipt en gedreven; kernwoorden die wij toeschrijven aan ClearData." - Vlaams Instituut Gezond Leven

Vlaams Instituut Gezond Leven - Bewegen op Verwijzing

Met Bewegen op Verwijzing wil men inactieve personen aanzetten om meer te bewegen en minder lang stil te zitten via begeleiding door een coach. Deze coach ontvangt zijn tussenkomst van de Vlaamse overheid door zijn prestaties over te maken via een web-based facturatiesysteem. Dit facturatiesysteem bevat zeer veel nuttige informatie.

In opdracht van het Vlaams Instituut Gezond Leven ontwikkelde ClearData via R Markdown een helder automatisch rapport dat de data uit het facturatiesysteem combineert met externe data en daarna de gegevens samenvat en visualiseert zodat men zeer snel conclusies kan trekken.

PsyPunt - Praktijk voor psychologische hulpverlening te Gent

Voor deze groepspraktijk maken we een jaarlijks rapport via R Markdown op basis van de geanonimiseerde aanmeldingen. Er wordt ook inhoudelijk meegedacht welke gegevens geregistreerd kunnen worden om meer inzicht te krijgen in de werking van de praktijk (Hoe wordt de praktijk gevonden? Welke problematieken komen veelvuldig voor? Welke evoluties zien we?).

Dankzij dit rapport krijgen de coördinatoren meer overzicht wat leidt tot gerichte beslissingen.

"Door de analyses van ClearData zien wij niet alleen zeer duidelijke evoluties in onze praktijk maar worden ook op korte termijn specifieke vragen beantwoord zodat wij onze werking objectief kunnen evalueren en bijsturen! Toffe samenwerking!" - coördinator

Wetenschappelijke bijscholing werknemers

Sommige werknemers willen zich verder specialiseren en hun kennis omtrent statistiek en data-analyse verder uitbouwen, maar lopen vast omdat hun (basis)kennis omtrent wetenschappelijke methodologie en statistiek ontoereikend of zelfs onbestaande is. Wij geven flexibele individuele bijscholingen alsook bijscholingen in groep op maat van de werknemer(s).

"ClearData: hét adres voor statistiek en wetenschappelijk bijscholing in Gent!" - verpleegkundige met oog op doorgroeimogelijkheden